Nyheter

Våra sponsorer

Finspångs Fiskevårdsförening

Nyheter

Isättning av fiske och företagsevent

Skapad : 30 Juni, 2020

Föreningen sätter kontinuerligt i fisk i form av Regnbåge/Öring i Lillskiren. Detta sker under den isfria perioden av året och frekvensen varierar beroende på uttag och fisketrycket.


Föreningen får med jämna mellanrum förslag om att tillhandahålla båtar för uthyrning till våra sjöarn inkl Lillskiren. Allmänt så är detta inget föreningen kan tillhandahålla pga arbetsgivaransvar och försäkringssituationen och beträffande Lillskiren så är båtar förbjudna i denna sjö.


Föreningen tittar på möjligheterna att tillhandahålla uthyrning av grillstugan inklusive större mängder fiskekort i paketpris till företag som önskar ordna företagsevent vid Lillskiren. Vi återkommer med mer information när förslaget är berett och eventuellt beslutat av styrelsen. 

Nya regler för Dygnskort samt isättning av fiske

Skapad : 30 Mars, 2020

Tidigare har föreningen salufört Dygnskort, till PutnTake, via våra återförsäljare som gav rätt till att fiska från klockslag inköpsdagen till samma klockslag dagen därpå. Dessa kort är nu borttagna och de Dygnskort som nu finns via iFiske och via våra återförsäljare är giltiga 00:00 - 23:59 inköpsdagen. Fiskereglementetet och regler kring antal fisk per dag/kort är oförändrat.


För er som är intresserade av att köpa sk Flytringskort så går dessa endast att köpa via iFiske from nu - dessa finns alltså inte längre kvar via våra återförsäljare.


Föreningen har fyllt på med 500kg Regnbåge i Lillskiren förra torsdagen. 

iFiske och allmän information

Skapad : 21 Mars, 2020

Föreningen ser gärna att ni medlemmar söker fortsatt medlemskap via iFiske i fortsättningen. I och med denna tjänst blir det både enklare för er att få ert medlemskap och föreningen sparar också pengar då vi slipper skicka ut medlemsmärken till er.


Årsmötet som hölls för ett par veckor sedan beslutade att medlemsavgiften kommer att höjas till nästa år med 10kr. (Förnya medlemskap kommer alltså kosta 180kr och nya medlemmar 200kr).

Årsmötet beslutade om följande personer/förändringar till styrelsen;

Håkan Strömberg - Kassör

Johan Lachan - Sekreterare

Timo Raninen Dahl - Vice Ordförande

Per Oskarsson - Ledamot

Mattias Holmgren - Suppleant

Kjell Svensson - Suppleant


På kommande styrelsemöte i april så kommer styrelsen ta ställning till beslut om utsättning av gös i Mäseln och Bönnern. Planen är 4000st per sjö i augusti. Vidare så kommer med tanke på rådande omständigheter med Corona föreslås fritt fiske i ordinarie sjöar (ej PutnTake - Lillskiren och flugfiskesjöarna) för alla skolungdomar under 15 år över en period av 3 månader. Fattar styrelsen detta beslut som kommer det offentliggöras på hemsida/facebook och i ortspress.


Isättning av Regnbåge och Öring i Lillsskiren och Flugfiske sjöarna ligger veckor bort enligt nuvarande planering och det ser postivit ut med tanke på vädret.

Vägunderhåll och nytt dagkort

Skapad : 3 Mars, 2020

Holmen har nu meddelat att man tänker Underhållshyvla samt lägga på grus på de värsta sträckorna på vägen till Lillskiren. Detta kommer troligtvis ske framåt sommaren - maj till juli. 

Föreningen har beslutat att erbjuda våra gäster ett nytt dagkort för våra ordinarie sjöar (alltså ej för PutnTake i Lillskiren eller flugfiskesjöarna). Kortet kommer endast finnas tillgängligt via iFiske och kommer kosta 30kr/dag.

Fiskeläget och planering 2020

Skapad : 7 Februarii, 2020

Som bekant så har kung Bore valt att utebli från från sin plikt och vintern lyser med sin frånvaro i vår region... Inga pimpeltävlingar går att arrangera och detsamman gäller för övriga klubbar i distriktet. Se fliken Sportfiske för mer infomation kring Pimpel SM 2021 och konsekvenserna av vädret. 

Som meddelat tidigare så planerar föreningen att stödutplantera gös i Mäseln och Bönnern under året och planeringen för detta fortlöper enligt plan. 

Föreningen har under december/januri köpt in och placerat ut skyltar vid våra fiskevatten, som infomerar om fiskekort via iFiske. Hittills, sedan årsskiftet, har ca 60st av föreningens totala antal medlemmar (1300st) valt att gå över till digitalt medlemskap via iFiske (som resulterar i lägre kostnader för föreningen) och vi önskar att fler väljer detta alternativ framöver. Desto fler som väljer detta alternativ desto mer pengar får föreningen över till att bedriva aktiv fiskevård och stödutplantering av tex gös i våra sjöar. (Ladda hem appen på din telefon och köp ditt medlemaskap via den - det är enkelt!)

För er som fiskar vid Lillskiren (PutnTake) så kommer föreningen sätta upp en ny djupkarta vid sjön och vi önskar självklart att dessa får vara orörda från förstörelse. (Ta hellre kort på kartan med er telefon än plocka ner den för eget bruk - det finns ingen anledning till att sabotera för andra). 

Föreningen har den senaste veckan inför nytt kort - Dagkort, för 30kr, för de besökare som vill fiska en dag hos oss (gäller ej Lillskiren PutnTake eller våra flugfiskesjöar, som kräver särskild medlemskap, utan endast våra ordinare sjöar)

Vår Flugfiske sektion annordnade en trivsam kväll för ett tag sedan med flugbindar tema och detta kommer att upprepas nu i veckan den 12/2 kl 18:30 i Hemvärnslokalen.

Årsmöte 2020 och andra nyheter

Skapad : 31 Januari, 2020

Föreningens årsmöte med sedvanliga förhandlingar inträffar i mars.

Föreningen bjuder sedvanligt på smörgåstårta med kaffe och läsk.


Hemvärnslokalen

Mathias Kaggs väg


Torsdagen 5 Mars 2020

19:00

Skapad : 31 Januari, 2020

  • Föreningen undersöker möjligheten mot Holmen att få vägen till Lillskiren fixad.
  • För bokningar av Grillhuset vid Lillskiren skall Ove Karlsson kontaktas. Se mer under fliken Lillskiren.
  • Föreningen kommer att sätta upp inplastad djupkarta av Lillskiren på anslagstavlan i anslutning till sjön.
  • Under 2020 ämnar föreningen, förutom att kontinuerligt sätta ut öring och regnbåge i våra flugfiskesjöar samt Lillskiren, också sätta ut gös i sjöarna Bönnern och Mäseln. Detta som en del i en ny flerårsplan att stödutplantera gös i våra sjöar.

Djupkarta Lillskiren mm

Skapad : 10 Januari, 2020

Under fliken Lillskiren presenterar nu Föreningen en djupkarta över sjön för medlemmar och besökare.

Våra sjöar för fortfarande isfria men vintern ligger inför dörren så tänk på säkerheten när väl isen lägger sig.

Nytt Reglemente och Stadgar inför 2020

Skapad : 24 December, 2019

Inför 2020 så träder nytt Reglemente och nya Stadgar ikraft för föreningen. Du finner dem under Informationsfliken.

IFiske och Lillskiren

Skapad : 15 December, 2019

Som några av våra medlemmar eller besökare kanske har märkt så har föreningen placerat ut fiskekortsskyltar för iFiske vid våra sjöar. Detta är en del av lanseringen av iFiske, en digital tjänst där man nu kan köpa medlemskap och fiskekort hos oss, och som går i full drift till årsskiftet. Du kan redan nu göra följande;

  • Som befintlig medlem förlänga ditt medlemskap för 2020. (Då betalar du ej inbetalningskortet som kommer i brevlådan till våren)
  • Som icke-medlem ansöka om medlemskap i föreningen för 2020.
  • Som både medlem och icke-medlem köpa Dagkort för Lillskiren, månadskort för våra andra sjöar mm.


Läs mer om detta under Fiskekort och Medlemskap samt hitta oss som "Finspångs FVF" i iFiske-appen eller på datorn.


Föreningen vill också meddela att det just nu avverkas det i skogarna runt om Lillskiren så vägarna är uppkörda och gropiga så ta det lungt när ni tar i fram på vägarna.

Isättning av fisk i Lillskiren

Skapad : 11 November, 2019

Förra veckan satte föreningen i 500kg Regnbåge i Lillskiren för att fylla på beståndet för våra medlemmar och besökare. Fisken kommer ifrån Källefalls fiskeodling och håller prima kvalitet. Detta blir den sista isättningen som görs innan isen lägger sig.

Isättning av fisk i Lillskiren

Skapad : 4 September, 2019

Idag satte föreningen i 500kg Regnbåge i Lillskiren för att fylla på beståndet för våra medlemmar och besökare. Fisken kommer ifrån Källefalls fiskeodling och håller prima kvalitet. Klunsar på >3kg finns med i isättningen denna gång.

Tillsyningsmän

Skapad : 20 Augusti, 2019

Föreningen söker fler tillsyningsmän för att kontrollera att regler följs och ordning upprätthålls på våra sjöar. Är du intresserad av att bli Tillsyningsman kontakta föreningen för mer information.

Kräftfiske

Skapad : 20 Augusti, 2019

Kräftfiskesäsongen är på intet sätt slut ännu (första onsdagen i augusti till årsskiftet) och föreningen säljer kräftfiskelotter i sjön Bönnern beläget i centrala Finspång. Priset är 700kr per lott och säsong. Kontaka föreningen vid intresse för att hyra en lott. Rapporter ger att det skall vara bra med kräftor och bra storlek.

Isättning av fisk i Lillskiren

Skapad : 20 Augusti, 2019

Den 7:e augusti satte föreningen i 500kg Regnbåge i Lillskiren för att fylla på beståndet för våra medlemmar och besökare. Fisken kommer ifrån Källefalls fiskeodling och håller prima kvalitet.

Gröna klistermärket

Skapad : 09 April, 2019

Fr.o.m. 20190409 skall medlemskortet ha det nya gröna årsmärket påklistrat.

För att få köpa fiskekort till Lillskiren till medlemspris (130 kr) skall detta medlemskort visas upp.

Har man inte med sig medlemskortet så får man köpa fiskekort till Lillskiren för icke medlemspriset (180 kr).

Årsmöte 2019

Skapad : 21 Mars, 2019

Sedvanliga årsmötes förhandlingar och förslag till nytt reglemente och nya stadgar.


Föreningen bjuder sedvanligt på smörgåstårta med kaffe och läsk.


Hemvärnslokalen

Mathias Kaggs väg


23 April 2019

19:00

Senaste nyheterna

Isättning av fisk och företagsevent

Föreningen sätter kontinuerligt i fiske i Lillskiren och bereder förslag på paketpris för företagsevent


Skapad : 30 Juni, 2020


Kontakt


Finspångs Fiskevårdsförening

Box 115

61223 Finspång


Email: Hakan.ffvf@gmail.com

Copyright @ All Rights Reserved