Nyheter

Nyheter

Årsmöte och förändringar inför 2022

Skapad : 27 November, 2021

Trots Corona-pandemin lyckades föreningen hålla årsmöte under hösten. Förutom förändringar i styrelsen så röstade årsmötet igenom en Digital satsning inför 2022 (mer information kommer att skickas ut till jul). Medlemsavgifterna behålls på 2021 års nivå via IFiske (Befintlig medlem 180kr/år och ny medlem 200kr/år) men för de som vill ha medlemskort (plastkort) och klistermärke så kommer medlemskapet att höjas med +50kr ( 230kr för befintliga och 250kr för nya medlemmar).

Denna satsning kommer via att endast ca 10% av medlemmarna valt att köra digitalt under 2020. Ytterligare 5-10% har valt att bli digitala under 2021 så styrelsen hoppas på högre volymer under 2022 i och med denna satsning, för att spara på miljön och vår ekonomi.

Kräftfiske och Kräftlotter

Skapad : 28 Juli, 2021

Under 2021 s sköter Holmen Skog AB kräftlottförsälningen för Näfssjän och Mäslen. Föreningen har fortsatta diskussioner med Holmen inför 2022 och ifall vi då skall ta över hanteringen av dessa sjöar.

Båtplatser och annat

Skapad : 13 Juli, 2021

Årsmötet som var planerat blev som ni vet inställt och föreningen återkommer senare i höst, då förhoppningsvis restrektionerna har lättat. Håll utkick i lokalpressen och på hemsida/Facebook.


Föreningen har nu börjat märka upp båtar som inte ligger på godkänd båtplats. Se Våra Vatten - Båtplatser eller IFiske för mer information. Gäller endast Holmens del av vissa vattendrag/sjöar.

Årsmöte och arbetsdag

Skapad : 27 Mars, 2021

Lördagen 17/4 uppmanas föreningens medlemmar att hjälpa till vid en arbetsdag vid Lillskiren. Vi kommer att måla om grillplatser och fixa gångramper etc runt om sjön. Arbetslaget samlas 09:00 vid handikapp-bryggan för vidare instrukrtioner. 


Föreningen planerar kommande årsmöte till Vibjörnsparken (Klippestorpsgården) 27/5 kl 19:00 så att vi kan genomföra ett Covid-säkert möte under dessa omständigheter. Föreningen ber er respektera avstånd vid närvaro och säker hantering av mötet.

Lillskiren mm

Skapad : 27 Mars, 2021

Isen börjar nu ge sig på Lillskiren och våra andra sjöar. Våra medlemmar och besökare är välkomna till vårfiske men uppmanas att först kontrollera förhållandena innan fiskekort köpes (vissa vikar har fortfarande is).

Under våren/sommaren har styrelsen åtagit sig å Holmens vägnar att ordna båtplatser och publicera dessa på hemsidan så det återkommer vi till snart. I samband med detta kommer föreningen att hjälpa Holmen att beivra otillåten uppläggning av båtar.Röding till Lillskiren

Skapad : 22 Januari, 2021

Idag har föreningen planterat ut ca 1000st fångstfärdiga rödingar i Lillskiren. Styrelsen hoppas att detta tillskott skall ge nöje den kvarvarande pimpelsäsongen och utgöra en extra kick även när spinn- och flugfiskesäsongen kommer igång igen.

Isen kommer...

Skapad : 25 December, 2020

Kylan och isen är på väg. Idag finner vi vår PutnTake-sjö Lillskiren isbelagd med en tunn hinna som gör det väldigt svårtfiskat eller i stort sätt omöjligt. Isen är inte bärkraftig ännu utan vi kommer ha en period av oklart läge beträffande fisket och vi får se hur det utvecklar sig framåt.

Ungdomsmedlemskap

Skapad : 19 December, 2020

Styrelsen har beslutat undantagsregler för ungdommar mellan 12-18 år när det kommer till medlemskap. Personer mellan 12 och 18 år kan nu söka eget medlemskap i föreningen och därmed då få fiskerätt i alla ordinarie sjöar, precis som en ordinarie medlem. Detta medlemskap är personligt och kostar 50kr per år. Det går fortsatt lika bra att som ungdom fiska via ett medlemskap som antingen mamma eller pappa har i föreningen då dessa ordinarie medlemskap är så kallade familjemedlemskap. Denna nya typ av medlemskap för 12-18 åringar kan ansökas av undomar som av någon anledning ändå vill ha eget medlemskap eller av sådana ungdomar vars föräldrar inte är medlemmar i föreningen alls. Styrelsen vill dock påpeka att målsman är ansvariga för säkerheten för dessa ungdomar när de ger sig ut och fiskar.


Ungdomsmedlemskapet kan tillsvidare endast ansökas via hemsidan eller via e-post (alltså inte via IFiske ännu)


Som ungdomsmedlem får man också rätten att köpa PutNTake-kort till Lillskiren för rabatterat medlemspris.

Pimpeltävling, Årskort och Årsmöte

Skapad : 19 December, 2020

Sportfiskesektionen har flyttat tävlingsdagen för pimpel till den 17/1.

Styrelsen har beslutat att pga rådande situation med Covid-pandemin så kommer 2021 års årsmöte planeras till maj alternativ juni och enligt reglerna utlysas minst 21 dagar före mötesdagen.

Styrelsen har också beslutat att höja avgiften för årskort till Lillskiren (PutnTake) till 3000kr from nästa år (2021).

Holmen och samarbeten

Skapad : 27 November, 2020

Föreningen har accepterat en höjning av arrendet av fiskevatten från Holmen per 2021 och arbetar samtidigt på hur man skall hantera denna situation. Förutom detta så har Holmen erbjudigt föreningen att hantera kräftfiske i Näfsjön och Älgsjön samt hanteringen av båtplatser vid Holmens alla vatten. Föreningen kommer att återkomma med besked hur vi ställer oss till dessa erbjudanden och vad det innebär för våra medlemmar. Vintersäsongen närmar sig och Sportfiskesektionen planerar att erbjuda pimpelfisketävling 24/1 i vår regi. Mer information kommer senare. Föreningen diskuterar också stödinplanteringssatsningar till 2021 av gös i Mäseln, Bönnern och Bleklången. Föreningen planerar också extra isättning av regnbåge under 2021 samt diskuterar hur årsstämman skall kunna avhandlas ifall vi måste sköta detta under pandemi-regler. Mer information kring detta under våren.

Nya avgifter 2021

Skapad : 14 November, 2020

Inför 2021 så kommer medlemskapsavgiften att höjas enligt följande; 180kr förnyat medlemskap och 200 för nya medlemmar. Förlängningar och nya medlemskap via IFiske kommer att fungera efter 1/1 2021 så att föreningen får in dessa på rätt räkenskapsår.

Utöver dessa justeringar kommer följande prisjusteringar gälla per 2021;

- Dagkort - 40kr

- Månadskort - 120kr

- P&T Medlem (Lillskiren) - 150kr

- P&t Icke Medlem (Lillskiren) - 200kr

- P&T Flytring (Lillskiren) - 220kr

- Grillhuset (Lillskiren) - 700kr plus 150kr per kort

Isättning av fiske och vintersäsongen

Skapad : 24 October, 2020

Föreningen sätter fortsatt i fisk i Lill-skiren till isen kommer. Parallellt med detta så planeras isfiske-säsongen (tävlingar) för medlemmar och östgöta-distriktest deltagare.

Isättning av fiske och företagsevent

Skapad : 30 Juni, 2020

Föreningen sätter kontinuerligt i fisk i form av Regnbåge/Öring i Lillskiren. Detta sker under den isfria perioden av året och frekvensen varierar beroende på uttag och fisketrycket.


Föreningen får med jämna mellanrum förslag om att tillhandahålla båtar för uthyrning till våra sjöarn inkl Lillskiren. Allmänt så är detta inget föreningen kan tillhandahålla pga arbetsgivaransvar och försäkringssituationen och beträffande Lillskiren så är båtar förbjudna i denna sjö.


Föreningen tittar på möjligheterna att tillhandahålla uthyrning av grillstugan inklusive större mängder fiskekort i paketpris till företag som önskar ordna företagsevent vid Lillskiren. Vi återkommer med mer information när förslaget är berett och eventuellt beslutat av styrelsen. 

Nya regler för Dygnskort samt isättning av fiske

Skapad : 30 Mars, 2020

Tidigare har föreningen salufört Dygnskort, till PutnTake, via våra återförsäljare som gav rätt till att fiska från klockslag inköpsdagen till samma klockslag dagen därpå. Dessa kort är nu borttagna och de Dygnskort som nu finns via iFiske och via våra återförsäljare är giltiga 00:00 - 23:59 inköpsdagen. Fiskereglementetet och regler kring antal fisk per dag/kort är oförändrat.


För er som är intresserade av att köpa sk Flytringskort så går dessa endast att köpa via iFiske from nu - dessa finns alltså inte längre kvar via våra återförsäljare.


Föreningen har fyllt på med 500kg Regnbåge i Lillskiren förra torsdagen. 

iFiske och allmän information

Skapad : 21 Mars, 2020

Föreningen ser gärna att ni medlemmar söker fortsatt medlemskap via iFiske i fortsättningen. I och med denna tjänst blir det både enklare för er att få ert medlemskap och föreningen sparar också pengar då vi slipper skicka ut medlemsmärken till er.


Årsmötet som hölls för ett par veckor sedan beslutade att medlemsavgiften kommer att höjas till nästa år med 10kr. (Förnya medlemskap kommer alltså kosta 180kr och nya medlemmar 200kr).

Årsmötet beslutade om följande personer/förändringar till styrelsen;

Håkan Strömberg - Kassör

Johan Lachan - Sekreterare

Timo Raninen Dahl - Vice Ordförande

Per Oskarsson - Ledamot

Mattias Holmgren - Suppleant

Kjell Svensson - Suppleant


På kommande styrelsemöte i april så kommer styrelsen ta ställning till beslut om utsättning av gös i Mäseln och Bönnern. Planen är 4000st per sjö i augusti. Vidare så kommer med tanke på rådande omständigheter med Corona föreslås fritt fiske i ordinarie sjöar (ej PutnTake - Lillskiren och flugfiskesjöarna) för alla skolungdomar under 15 år över en period av 3 månader. Fattar styrelsen detta beslut som kommer det offentliggöras på hemsida/facebook och i ortspress.


Isättning av Regnbåge och Öring i Lillsskiren och Flugfiske sjöarna ligger veckor bort enligt nuvarande planering och det ser postivit ut med tanke på vädret.

Vägunderhåll och nytt dagkort

Skapad : 3 Mars, 2020

Holmen har nu meddelat att man tänker Underhållshyvla samt lägga på grus på de värsta sträckorna på vägen till Lillskiren. Detta kommer troligtvis ske framåt sommaren - maj till juli. 

Föreningen har beslutat att erbjuda våra gäster ett nytt dagkort för våra ordinarie sjöar (alltså ej för PutnTake i Lillskiren eller flugfiskesjöarna). Kortet kommer endast finnas tillgängligt via iFiske och kommer kosta 30kr/dag.

Fiskeläget och planering 2020

Skapad : 7 Februarii, 2020

Som bekant så har kung Bore valt att utebli från från sin plikt och vintern lyser med sin frånvaro i vår region... Inga pimpeltävlingar går att arrangera och detsamman gäller för övriga klubbar i distriktet. Se fliken Sportfiske för mer infomation kring Pimpel SM 2021 och konsekvenserna av vädret. 

Som meddelat tidigare så planerar föreningen att stödutplantera gös i Mäseln och Bönnern under året och planeringen för detta fortlöper enligt plan. 

Föreningen har under december/januri köpt in och placerat ut skyltar vid våra fiskevatten, som infomerar om fiskekort via iFiske. Hittills, sedan årsskiftet, har ca 60st av föreningens totala antal medlemmar (1300st) valt att gå över till digitalt medlemskap via iFiske (som resulterar i lägre kostnader för föreningen) och vi önskar att fler väljer detta alternativ framöver. Desto fler som väljer detta alternativ desto mer pengar får föreningen över till att bedriva aktiv fiskevård och stödutplantering av tex gös i våra sjöar. (Ladda hem appen på din telefon och köp ditt medlemaskap via den - det är enkelt!)

För er som fiskar vid Lillskiren (PutnTake) så kommer föreningen sätta upp en ny djupkarta vid sjön och vi önskar självklart att dessa får vara orörda från förstörelse. (Ta hellre kort på kartan med er telefon än plocka ner den för eget bruk - det finns ingen anledning till att sabotera för andra). 

Föreningen har den senaste veckan inför nytt kort - Dagkort, för 30kr, för de besökare som vill fiska en dag hos oss (gäller ej Lillskiren PutnTake eller våra flugfiskesjöar, som kräver särskild medlemskap, utan endast våra ordinare sjöar)

Vår Flugfiske sektion annordnade en trivsam kväll för ett tag sedan med flugbindar tema och detta kommer att upprepas nu i veckan den 12/2 kl 18:30 i Hemvärnslokalen.

Årsmöte 2020 och andra nyheter

Skapad : 31 Januari, 2020

Föreningens årsmöte med sedvanliga förhandlingar inträffar i mars.

Föreningen bjuder sedvanligt på smörgåstårta med kaffe och läsk.


Hemvärnslokalen

Mathias Kaggs väg


Torsdagen 5 Mars 2020

19:00

Skapad : 31 Januari, 2020

  • Föreningen undersöker möjligheten mot Holmen att få vägen till Lillskiren fixad.
  • För bokningar av Grillhuset vid Lillskiren skall Ove Karlsson kontaktas. Se mer under fliken Lillskiren.
  • Föreningen kommer att sätta upp inplastad djupkarta av Lillskiren på anslagstavlan i anslutning till sjön.
  • Under 2020 ämnar föreningen, förutom att kontinuerligt sätta ut öring och regnbåge i våra flugfiskesjöar samt Lillskiren, också sätta ut gös i sjöarna Bönnern och Mäseln. Detta som en del i en ny flerårsplan att stödutplantera gös i våra sjöar.

Djupkarta Lillskiren mm

Skapad : 10 Januari, 2020

Under fliken Lillskiren presenterar nu Föreningen en djupkarta över sjön för medlemmar och besökare.

Våra sjöar för fortfarande isfria men vintern ligger inför dörren så tänk på säkerheten när väl isen lägger sig.

Nytt Reglemente och Stadgar inför 2020

Skapad : 24 December, 2019

Inför 2020 så träder nytt Reglemente och nya Stadgar ikraft för föreningen. Du finner dem under Informationsfliken.

IFiske och Lillskiren

Skapad : 15 December, 2019

Som några av våra medlemmar eller besökare kanske har märkt så har föreningen placerat ut fiskekortsskyltar för iFiske vid våra sjöar. Detta är en del av lanseringen av iFiske, en digital tjänst där man nu kan köpa medlemskap och fiskekort hos oss, och som går i full drift till årsskiftet. Du kan redan nu göra följande;

  • Som befintlig medlem förlänga ditt medlemskap för 2020. (Då betalar du ej inbetalningskortet som kommer i brevlådan till våren)
  • Som icke-medlem ansöka om medlemskap i föreningen för 2020.
  • Som både medlem och icke-medlem köpa Dagkort för Lillskiren, månadskort för våra andra sjöar mm.


Läs mer om detta under Fiskekort och Medlemskap samt hitta oss som "Finspångs FVF" i iFiske-appen eller på datorn.


Föreningen vill också meddela att det just nu avverkas det i skogarna runt om Lillskiren så vägarna är uppkörda och gropiga så ta det lungt när ni tar i fram på vägarna.

Isättning av fisk i Lillskiren

Skapad : 11 November, 2019

Förra veckan satte föreningen i 500kg Regnbåge i Lillskiren för att fylla på beståndet för våra medlemmar och besökare. Fisken kommer ifrån Källefalls fiskeodling och håller prima kvalitet. Detta blir den sista isättningen som görs innan isen lägger sig.

Isättning av fisk i Lillskiren

Skapad : 4 September, 2019

Idag satte föreningen i 500kg Regnbåge i Lillskiren för att fylla på beståndet för våra medlemmar och besökare. Fisken kommer ifrån Källefalls fiskeodling och håller prima kvalitet. Klunsar på >3kg finns med i isättningen denna gång.

Tillsyningsmän

Skapad : 20 Augusti, 2019

Föreningen söker fler tillsyningsmän för att kontrollera att regler följs och ordning upprätthålls på våra sjöar. Är du intresserad av att bli Tillsyningsman kontakta föreningen för mer information.

Kräftfiske

Skapad : 20 Augusti, 2019

Kräftfiskesäsongen är på intet sätt slut ännu (första onsdagen i augusti till årsskiftet) och föreningen säljer kräftfiskelotter i sjön Bönnern beläget i centrala Finspång. Priset är 700kr per lott och säsong. Kontaka föreningen vid intresse för att hyra en lott. Rapporter ger att det skall vara bra med kräftor och bra storlek.

Isättning av fisk i Lillskiren

Gröna klistermärket

Skapad : 20 Augusti, 2019

Skapad : 09 April, 2019

Fr.o.m. 20190409 skall medlemskortet ha det nya gröna årsmärket påklistrat.

För att få köpa fiskekort till Lillskiren till medlemspris (130 kr) skall detta medlemskort visas upp.

Har man inte med sig medlemskortet så får man köpa fiskekort till Lillskiren för icke medlemspriset (180 kr).

Årsmöte 2019

Skapad : 21 Mars, 2019

Sedvanliga årsmötes förhandlingar och förslag till nytt reglemente och nya stadgar.


Föreningen bjuder sedvanligt på smörgåstårta med kaffe och läsk.


Hemvärnslokalen

Mathias Kaggs väg


23 April 2019

19:00